Îți mulțumesc că ești aici!

Dacă ai ajuns pe această pagină, înseamnă că jumătate din drumul tău spre poziția de comunicator l-ai făcut.

Sunt Vera Nastasiu și de nouă ani sunt fondatoarea Dicție.md și antrenoare de dicție și discurs public. Am o acreditare ANC București pe poziția de formator.

Cariera mea a început într-o televiziune locală la vârsta de 16 ani.

Din 2004 până în 2014 – Am activat în cadrul a două posturi de tv și radio – Radio Vocea Basarabiei și Radio Noroc și Noroc TV. Aici am fost director al Departamentului știri, am redactat și prezentat știri și am moderat emisiunea politică Ochiul Public, Basarabia în Direct și Forum.

În 2009  - Am obținut licența în Științele Educației, absolvind Facultatea de Filologie, specializarea Limba și Literatura Română la Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creangă” din Chișinău.

În 2013 - Am fondat prima școală de dicție din Republica Moldova, Dicție.md.

În 2016 – Am obținut titlul de magistru în domeniul Comunicării și Relațiilor Publice la SNSPA din București.

Din 2016 până în 2019 - Am fost angajată oficial de Programul Națiunilor Unite în Moldova în calitate de expertă în comunicare publică pentru toate Femeile deputat din Parlamentul Republicii Moldova. Am instruit și instruiesc cei mai importanți oameni politici din Republica Moldova. 

În 2017 – Am devenit masterandă în Științe Politice la Academia de Administrare Publică din Chișinău de pe lângă Președintele țării.

Am activat în calitate de profesor de Arta vorbirii la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău și de-a lungul timpului am fost angajată în diverse proiecte naționale din partea mai multor organizații internaționale: PNUD, USAID, Konrad Adenauer.

Din 2020 și până în prezent sunt doctorandă la Teoria Generală a Educației la Universitatea de Stat din Tiraspol, cu sediul la Chișinău. Tema cercetării este: „Abordarea educodinamică a inteligibilității vorbirii elevilor”. Urmează primul manual de dicție pentru clasele primare, destinat tuturor școlilor din Republica Moldova. 

Sunt absolventa cursurilor de logopedie ale Asociației Logopezilor din România, cu participări la conferințe tematice de logopedie. 

Sunt mama unei fetițe de 12 ani, Gloria și ea reprezintă una dintre cele mai frumoase realizări din viață.

Sunt fericită să-ți împărtășesc din experiența mea și să te ajut să excelezi la vorbirea în public.

Motto-ul meu este:
Oamenii bogați se gândesc la bogăție
Oamenii săraci se gândesc la sărăcie,
Oamenii fericiți se gândesc la fericire,
Iar oamenii de succes, se gândesc la succes.